Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-04-30@08:02:28 GMT

ژنراتور گازسوز، ژنراتور دیزل چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۳ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۲۱۹۲۴۱

ژنراتور گازسوز، ژنراتور دیزل چیست؟

ژنراتورها از منابع سوختی مانند گاز طبیعی، گازوئیل یا بنزین برای تولید برق استفاده می‌کنند. به طوری که می‌توانید در مواقع اضطراری، وسایل ضروری را در خانه راه‌اندازی کنید. این دستگاه ها از ژنراتورهای کوچک قابل حمل که برای مصرف خانگی و موقت ‌ایده‌آل هستند، تا ژنراتورهای آماده به کار بزرگ، متغیر هستند. اکنون انواع مختلفی از ژنراتورها وجود دارند، که هر کدام مزایا، معایب و کاربردهای بهینه خود را دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای آشنایی با انواع مختلف ژنراتورها، کاربرد آن‌ها، انواع برند سازنده ژنراتور و موارد دیگر، این مقاله را بخوانید.

ژنراتور چیست؟

ژنراتور، وسیله‌ای است که انرژی مکانیکی (نیروی محرکه) را به انرژی الکتریکی (برق) تبدیل می‌کند. انرژی مکانیکی مورد نیاز از طریق موتور و به روش‌های توربین‌های بخار، توربین‌های گاز، توربین‌های آبی، موتورهای احتراق داخلی و توربین‌های بادی تأمین می‌شود. موتور برای حرکت از سوخت‌هایی مانند گازوئیل، گاز طبیعی، بیوگاز و بنزین استفاده می‌کند.

قیمت ژنراتورها به عوامل مختلفی مانند برند سازنده مولد، نوع ژنراتور، ظرفیت تولید و ثابت یا قابل حمل بودن آن بستگی دارد. این ژنراتورها انواع مختلفی دارد، ولی به طور کلی با توجه به سوخت مصرفی، سه دسته ژنراتورهای دیزلی، گاز سوز و گازی (قابل حمل یا خانگی) وجود دارد. در ادامه به بررسی انواع ژنراتور و شرکت‌های معروف سازنده آن می‌پردازیم.

ژنراتور گازسوز چیست؟

یک ژنراتور گازی برای تولید برق به سوخت گاز طبیعی نیاز دارد. ابتدا هوا و بنزین وارد کاربراتور شده، که پس از فشرده شدن با یک جرقه، احتراق ایجاد می‌شود. با این کار باعث چرخش روتور در دستگاه و تولید جریان الکتریکی می‌گردد. ژنراتورهای گاز طبیعی، اغلب برای تأمین برق پشتیبان تأسیسات، مشاغل یا منازل در هنگام قطع برق استفاده می‌شوند. اما می‌توانند به عنوان منبع برق اولیه در مناطقی که شبکه برق سراسری در دسترس نیست، ولی دسترسی به گاز آسان است، استفاده شوند.

ژنراتورهای گاز طبیعی کارآمدتر و مقرون به صرفه‌تر از سایر ژنراتورهایی هستند، که با سوخت‌های فسیلی کار می‌کنند. این ژنراتورها برای قابل حمل بودن شهرت دارند و معمولاً برای کاربردهای کوتاه مدت مانند قطع برق استفاده می‌شوند.

شرکت‌های بزرگ و قدیمی در دنیا هستند که ژنراتورهایی با هدف تولید برق دائم یا اضطراری می‌سازند. این دستگاه‌ها برای حداکثر بازدهی توان الکتریکی، هزینه‌های راه ‌اندازی و نگهداری کم و قابلیت اطمینان بالا طراحی شده‌اند. از برندهای معروف تولیدکننده ژنراتور گازسوز می‌توان به Caterpillar، Cummins، Deutz، Guascor، Mitsubishi، MTU، MWM و Perkins اشاره کرد. در نظر داشته باشید، خرید ژنراتور گازسوز نو و خرید ژنراتور گازسوز دست دوم در بازار ایران از تمامی برندها همیشه رونق خود را دارند.

ژنراتور دیزلی چگونه کار می‌کند؟

یک ژنراتور دیزل، ابتدا هوا را فشرده کرده و سپس سوخت دیزل را به داخل محفظه تزریق می‌کند. در نهایت با ایجاد جرقه، باعث احتراق سوخت می‌شود. این احتراق به ژنراتور نیرو می‌دهد و جریان الکتریکی (برق) ایجاد می‌کند.

اگر ژنراتوری می‌خواهید که نیاز به تعمیر و نگهداری کمی داشته باشد، دیزل ژنراتورها گزینه ‌ایده‌آلی هستند. بر خلاف ژنراتورهای گازی که از کاربراتور استفاده می‌کنند، دیزل ژنراتور کاربراتور ندارد و در عوض جریان الکتریکی را با فشرده‌سازی هوا ایجاد می‌کند. دیزل ژنراتورها عمر طولانی‌تری دارند و سوخت کمتری مصرف می‌کنند.

ژنراتورهای دیزلی، موتورهای بسیار کارآمدی هستند. هزینه سوخت کمتری دارند و به راحتی تعمیر می‌شوند. از برندهای معروف سازنده ژنراتور دیزل می‌توان به Renault، Rolls Royce، Scania و Volvo اشاره کرد. این ژنراتورها را می‌توانید به صورت نو و دست دوم در بازار ایران خرید و فروش کنید.

از کدام ژنراتور استفاده کنیم؟

در نهایت، انتخاب سرمایه‌گذاری در ژنراتور گازی یا دیزلی بستگی به نوع و محل استفاده شما دارد. هر دو نوع ژنراتور، برق قابل اعتماد تولید می‌کنند. سوخت مورد استفاده در آن‌ها به راحتی در دسترس است. تنها مقدار کمی گازهای گلخانه‌ای وارد محیط زیست می‌کنند.

در نظر بگیرید که ژنراتورهای شما برای چه کاری استفاده خواهند شد، اگر برای یک کار کوچک مانند تأمین برق یک ساختمان به ژنراتور نیاز دارید، ژنراتور گازسوز را انتخاب کنید. برای کارهای سنگین‌تر، مداوم و تولید برق با ظرفیت بیشتر از ژنراتور دیزلی استفاده کنید، که می‌تواند برای مدت زمان طولانی کار کند.

ژنراتورهای خانگی یا توان پایین کدام‌اند؟

موتورهای گازسوز توان پایین، در بخش ژنراتورهای خانگی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این دستگاه‌ها گاز شهری (NG) یا گاز مایع (LPG) را به برق تبدیل می‌کنند. همچنین می‌توان با وصل کردن به گاز المک شهری برای مصارف مجتمع‌های مسکونی، برج‌ها، مصارف کشاورزی و ادارات استفاده کرد. ژنراتور گازسوز خانگی توان تولید برق با ظرفیت ۳ کیلووات تا ۲۰۰ کیلووات را دارند.

موتور برق گازسوز خانگی با استفاده از گاز شهری برق تولید می کند. از ویژگیهای آن می توان به سهولت استفاده و نگهداری آسان، طول عمر بیشتر، مقرون به صرفه بودن، ایمنی بالا و همچنین بدون بو و دود بودن آنها اشاره کرد.

این ژنراتورها بسیار بادوام هستند و می‌توانند سال‌ها با تعمیر و نگهداری منظم دوام بیاورند. از نقاط ضعف ژنراتورهای گاز طبیعی این است که در برابر آب و هوای بسیار سرد آسیب‌پذیر هستند. همچنین هزینه اولیه راه اندازی این سیستم‌ها نسبتاً زیاد است.

انتخاب یک ژنراتور عمدتاً به توان دستگاه‌هایی که می‌خواهید برق دهید، بستگی دارد. یک خانه متوسط حداقل ۵۰۰۰ تا ۷۵۰۰ وات برای یخچال، تلویزیون، سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی برق مصرف می‌کند.

جمع‌بندی

همانطور که در بالا ذکر شد، در هر صورت چه به یک منبع تولید برق دائمی یا آماده به کار نیاز داشته باشید، یک ژنراتور، جزء اصلی برای حفظ بهره وری در محل مورد نظر شما است. همچنین با گرم شدن هوا و مصرف بیشتر برق، قطعی‌های مکرر اتفاق می‌افتد. به همین دلیل استفاده از ژنراتورهای خانگی نسبتاً رایج شده است. در این متن به معرفی انواع ژنراتورها پرداختیم. برای اطلاعات بیشتر و مشاوره خرید ژنراتور به سایت شرکت دیاکوتک مراجعه کنید. شرکت دیاکوتک پیشتاز در خرید، فروش و تهیه انواع ژنراتورهای دائم کار گازی، اضطراری، ژنراتور دیزلی و خانگی با توان‌های مختلف از ۱۵۰ کیلو وات تا ۸ مگا وات است. این شرکت ضمانت و کلیه خدمات پس از فروش راه‌اندازی ژنراتور را با پشتیبانی از سوی کمپانی‌های سازنده مولد، ارائه می‌دهد. ‌امیدواریم اطلاعات ارائه شده در این مقاله به شما برای خرید ژنراتور کمک کرده باشد.

کد خبر 1640792

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: ژنراتورهای گاز خرید ژنراتور ژنراتور دیزل یک ژنراتور دستگاه ها گاز طبیعی تولید برق قابل حمل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۱۹۲۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید شمش در شرکت فولاد شادگان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، مدیر عامل شرکت فولاد شادگان شامگاه دوشنبه در گفتگو با خبر ۲۳ شبکه خوزستان گفت: میزان تولید در این شرکت با محدودیت‌هایی که وجود داشت در سال گذشته محقق شد.

کهزاد افزود: با تکمیل شدن مراحل راه اندازی کارخانه فولاد سازی، نخستین شمش شرکت فولاد شادگان تا تیر ماه تولید خواهد شد.

فولاد شادگان یکی از ۸ طرح مهم فولاد کشور است که در ۲ فاز و در مساحت ۲۵۶ هکتار ساخته و بخش نخست آن با تولید سالانه ۸۰۰ هزار تن شمش فولادی ساخته شده است

دیگر خبرها

  • رئیسی از کارخانه ایران خودرو دیزل بازدید کرد
  • بازدید آیت‌الله رئیسی از کارخانه ایران خودرو دیزل
  • بازدید رئیسی از کارخانه ایران خودرو دیزل
  • بازدید رییسی از کارخانه ایران خودرو دیزل
  • یک تراکتوری، آخرین گلزن استقلال در تبریز!
  • تولید شمش در شرکت فولاد شادگان
  • قول وزیر صمت برای تولید یک میلیون و ۷۰۰ هزار خودرو
  • فصل جدید برنامه «جام‌جم» به زودی تولید می‌شود
  • اطلاعات پروژه جدید بهمن دیزل لو رفت!
  • اطلاعات پروژه جدید بهمن دیزل