Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-30@05:25:54 GMT

موتور برق دیزل چیست؟

تاریخ انتشار: ۱۲ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۵۰۰۵۹۲

موتور برق دیزل چیست؟

موتور برق دیزلی یا همان گازوئیلی از موتور برق  های پرکاربرد است که برای تولید برق از گازوئیل به عنوان سوخت استفاده می کند. از لحاظ  نوع عملکرد مانند دیزل ژنراتور  در سایز و ابعاد کوچک تر است.

نوع و ساختار درونی موتور برق دیزلی یا گازوئیلی، آن را نسبت به سایر موتور برق ها متمایز کرده است.

 

موتور برق گازوئیلی بی صدا

به علت نوع سوخت و اشتغال، موتور برق های گازوئیلی نسبت به موتور برق های بنزینی صدای بالاتری دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در واقع صدای موتور برق گازوئیلی نسبت به موتور برق بنزینی بسیار بیشتر و محسوس تر است به گونه ایی که صدای موتور برق گازوئیلی بین بازه 65 دسی بل (DB) تا 80 دسی بل (DB) است. اما صدای موتور برق بنزینی بین 65 دسی بل تا 75 دسی بل است. در مکان هایی که صدا نباید از حد مجاز بالاتر برود، بهتر است از موتور برق های بنزینی استفاده شود.

برای حل مشکل صدای بسیار بلند موتور برق دیزلی، سازندگان آن راه حل هایی را ارائه کرده اند. در زیر به بررسی این روش ها پرداخته ایم.

روش اول

برای کاهش صدای موتور برق دیزلی، محفظه هایی فلزی که  کانوپی نام دارند و عایق صدا هستند را طراحی کردند. اگرچه این محفظه ها وزن موتور برق را سنگین می کند اما  باعث شده که تا حدودی صدای موتور برق دیزلی کاهش پیدا کند.

روش دوم: 

برای اینکه صدای موتور برق دیزل را به حداقل برسانیم باید در فاصله ی بیشتر از 7 متر یا  در اتاقک مخصوص قرار داده شود.

اگر می خواهید موتور برق دیزل را در اتاقک مخصوص قرار بدهید، برای جلوگیری از خفگی و داغ شدن موتور برق، حتما برای اتاقک راه جریان هوا برای تنفس موتور برق قرار دهید.

نحوه عملکرد موتور برق های دیزل

عملکرد موتور برق های دیزلی یا گازوئیلی به گونه ای است که موتورهای احتراق داخلی به وسیله ی سیلندر پیستونی با احتراق متناوب بر حسب تعداد سیلندر و دفعات احتراق، به یک یا دو سیلندر تقسیم شده  و توان یا قدرت تولیدی آنها بر حسب اسب بخار بیان می شود.

میان موتور برق های دیزل و موتور برق های بنزینی ساختارهای مشابهی وجود دارد اما تنها تفاوت موتور برق های دیزلی با موتورهای بنزینی در سیستم تغذیه و تنظیم سوخت آن است.

 

دو عاملی که باعث تمایز موتور برق های بنزینی و گازوئیلی به لحاظ پاشش سوخت و نوع احتراق شده است شامل:

سیستم جرقه زنی حذف شمع از سیستم احتراق، مهم ترین تفاوت در موتورهای دیزلی با بنزینی است. در واقع در موتور برق های دیزلی شمعی برای جرقه زنی وجود ندارد و برای فرایند احتراق از خاصیت خود انفجاری گازوئیل استفاده می شود. پمپ انژکتور تفاوت دیگر در سیستم سوخت رسانی موتور است که وظیفه پودر کردن سوخت و گاز بندی محفظه احتراق را بر عهده دارد. منظورمان قطعه ای است که میزان سوخت و فشار لازم جهت پاشش سوخت را تنظیم می کند.

مکانیزم عملکرد موتور های موتور برق دیزلی

مرحله اول: در مرحله ی اول پیستون از (نقطه مرگ بالا) به مکان خود در سیلندر (نقطه مرگ پایین) حرکت می کند. سپس ورودی هوا از مجرای سوپاپ وارد محفظه احتراق می شود. (تنفس) مرحله دوم: هنگامی که پیستون از نقطه مرگ پایین به سمت بالا حرکت می کند و سوپاپ هوا بسته است، هوای داخل محفظه احتراق متراکم می شود. (تراکم) مرحله سوم: با رسیدن پیستون به نقطه مرگ بالا به درون هوای داغ محفظه احتراق، مقداری سوخت گازوئیل پاشیده می شود و سوخت آتش می گیرد. انرژی که از احتراق حاصل می شود به پیستون فشار می آورد و آن را پایین هدایت می کند. (قدرت) مرحله چهارم: بعد از اینکه سوپاپ دود باز می شود و پیستون به نقطه مرگ پایین می رسد، عملیات تخلیه دود انجام می شود. (تخلیه)

مزایای موتور برق دیزل

دوام و استحکام موتور برق گازوئیلی

چون در بدنه موتور برق ها آلیاژ چدن استفاده شده است و آلیاژ چدن دارای مقاومت است، بنابراین موتور برق گازوئیلی به نسبت موتور برق های بنزینی دارای مقاومت بیشتری است . هم چنین اگر از آن به درستی استفاده شود طول عمر این موتور برق زیاد می شود.

مصرف سوخت موتور برق گازوئیلی

گازوئیل که سوخت مورد استفاده موتور برق های دیزلی می باشد ، هم از نظر قیمت سوخت و هم میزان مصرف سوخت در موتور برق به صرفه است.  به دلیل تراکم و فشرده سازی که داخل محفظه احتراق وجود دارد، موتور برق دیزل تقریبا 15 الی 25 برابر بیشتر نسبت به موتور برق های بنزینی کم مصرف بوده است. بنابراین این موتور برق خواهان بیشتری دارد.

آلایندگی کمتر موتور برق دیزلی

از مزایای دیگر این موتور برق نسبت به موتور برق بنزینی می توان به تولید گازهای آلوده کمتری مثل CO ( مونواکسید کربن ) اشاره کرد.

 

بالا بودن راندمان موتور برق دیزل

به دلیل تراکم بالای موتور برق دیزل، راندمان حرارتی موتور برق دیزل بالاتر است. بنابراین مفیدتر و به صرفه تر از دیگر موتوربرق ها است.

 

کاربرد موتور برق گازوئیلی

موتور برق های دیزل با توجه به مدل، برند و توان خروجی موتور برق و چند فاز بودن آن در جاهای مختلف مورد استفاده قرار می گیرند.

 

از موتور برق دیزل جهت تامین برق موردنیاز دیتاسنترها، سیستم ها و سرورهای ارتباطی استفاده می شود. هم چنین در جاهایی که به برق اضطراری نیاز دارند نیز مورد استفاده قرار می گیرد.

قیمت موتور برق گازوئیلی

با توجه به برند و توان خروجی و فاکتورهایی مانند نوع سوخت با درصد ایمنی بالا، انواع محاسن آن از جمله دوام و استحکام بالای موتور برق باعث تعین قیمت موتور برق دیزل می شود.

کلام آخر

شرکت کیا دیزل اسپادان با سابقه ی چندین ساله در  فروش و تولید موتور برق  ارائه دهنده انواع برندهای جهانی موتور برق دیزل و بهترین دیزل ژنراتور در سطح کشور می باشد .

برای ارتباط با شرکت کیادیزل اسپادان به وب سایت رسمی شرکت  www.kiadieselspadan.com مراجعه نمایید و یا با شماره  تلفن: 03133447101 تماس حاصل نمایید.

منبع: فردا

کلیدواژه: رپرتاژ آگهی موتور برق دیزل موتور برق های بنزینی موتور برق های دیزل موتور برق دیزل موتور برق محفظه احتراق موتور برق ها نقطه مرگ دسی بل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۰۰۵۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آفریقا، هدف ویژه صادراتی نفت سپاهان

مدیرعامل شرکت نفت سپاهان گفت: به دلیل دسترسی آسان در شرایط حاضر به بازارهای آفریقا، با حضور در نمایشگاه ایران اکسپو، به‌دنبال رایزنی و دریافت داده‌های مرتبط با خودروهای رایج در کشورهای آفریقایی برای تولید و صادرات محصولات مورد نیاز این بازارها هستیم. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، فرهاد امین دهقان، مدیرعامل شرکت نفت سپاهان در حاشیه نمایشگاه ایران اکسپو در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در سال گذشته با رسیدن این شرکت به حداکثر ظرفیت تولید،  بیش از 760 هزار تن انواع روانکار صنعتی در این شرکت تولید و افزون بر 500 هزار تن آن، راهی بازارهای صادراتی شد که 400 میلیون دلار ارزآوری برای کشور به‌همراه داشت و خوشبختانه صددرصد ارزها وارد سامانه ارزی کشور شد.

وی افزود: با توجه به ظرفیت‌های صادراتی، این شرکت در همکاری با گروه‌های دانش‌بنیان درصدد افزایش کیفیت محصولات تولیدی و تولید محصولات خاص در جهت دریافت معتبرترین گواهی‌نامه‌های استاندارد برای مقاصد صادراتی است.

مدیرعامل شرکت نفت سپاهان، از قاره آفریقا به‌عنوان هدف ویژه صادراتی این کشور نام برد و گفت: به دلیل دسترسی آسان در شرایط حاضر به بازارهای آفریقا، با حضور در نمایشگاه ایران اکسپو، به‌دنبال رایزنی و دریافت داده‌های مرتبط با خودروهای رایج در کشورهای آفریقایی برای تولید و صادرات محصولات مورد نیاز این بازارها هستیم.

وی افزود: محصولات روانکار شرکت نفت سپاهان تاکنون به 11 کشور شامل هند، چین، کشورهای آذری زبان و برخی کشورهای آفریقایی، عرضه شده‌ و با استقبال خوبی روبرو شده است.

امین دهقان به عرضه محصول روغن موتور "مگلوب" این شرکت به کشور امارات متحده عربی اشاره کرد و گفت: این محصول که با برخورداری از استاندارد روز اروپا برای خودروهای لوکس طراحی و تولید شده است، حضور نسبتا موفقی در این بازار داشت و تلاش داریم امسال حضور خود را با قدرت بیشتری در این بازار ادامه دهیم.

وی، از تولید روغن موتور سفارشی در این شرکت خبر داد و گفت: در قرارداد با شرکت ایران خودرو، هم‌اکنون روغن موتور ویژه موتور مورد نظر را تولید و به این خودروساز عرضه می‌کنیم.

مدیرعامل شرکت نفت سپاهان با اشاره به 15 برنامه در طرح توسعه شرکت، از تولید محصول "گریس کلسیم" برای نخستین بار در این شرکت خبر داد و افزود: 9 محصول جدید در برنامه تولید این شرکت در دستورکار است که سه مورد آن ویژه خودروهای سنگین و دیزل است.

امین دهقان با اشاره به 3 برنامه اصلی شرکت نفت سپاهان خاطرنشان کرد: پروژه F.R.W شرکت هم‌اکنون با 90 درصد پیشرفت با هدف افزایش کیفیت محصولات، امسال به بهره‌برداری می‌رسد.

وی افزود: پروژه دوم TDAE تولید محصول Green RPOضمن برخورداری از قابلیت ویژه صادراتی، کشور را از واردات این محصول بی‌نیاز می‌کند.

به گفته‌ وی، توسعه بازار عرضه مویرگی محصولات در شرکت کیمیا اسپیدی، سومین برنامه شرکت برای امسال است که در صدد افزایش نمایندگی‌های توزیع مستقیم محصولات شرکت در سطح کشور هستیم.

امین دهقان به همکاری میان تولیدکنندگان اصلی روغن موتور در کشور اشاره و تاکید کرد: این همکاری، ضمن کمک به ثبات نسبی بازار داخلی، در تأمین مواد اولیه نیز مؤثر بوده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • یک تراکتوری، آخرین گلزن استقلال در تبریز!
  • 2 خودرو جدید کرمان موتور (+عکس )
  • آفریقا، هدف ویژه صادراتی نفت سپاهان
  • روایت دردناک امدادگران از صحنه های تصادفات موتورسواران + ویدئو
  • اجرای طرح ترخیص فوری موتور شارژی‌های توقیفی در کیش
  • مخدوش کردن پلاک موتور جرم است
  • اطلاعات پروژه جدید بهمن دیزل لو رفت!
  • اطلاعات پروژه جدید بهمن دیزل
  • خودروی ایسوزو D-MAX مدل 2024 چه مشخصاتی دارد؟
  • رانندگی خودرو دیزلی با سوخت زیستی