Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-30@00:43:35 GMT

راهکار کاهش خطر مسمومیت با مازوت‌ چیست؟

تاریخ انتشار: ۱۹ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۳۲۸۰۴۵

راهکار کاهش خطر مسمومیت با مازوت‌ چیست؟

یک‌فوق تخصص بیماری‌های ریه گفت: در حال حاضر اطلاعات در مورد آلاینده‌ها و مضرات هوای آلوده بین شهروندان کم است و باید همه افراد به خصوص گروه‌های حساس، بیماران قلبی ریوی و عصبی و عضلانی در این مورد بیشتر بدانند تا کمتر در معرض آلودگی هوا قرار بگیرند.

مرضیه هاشمی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در خصوص اثرات منفی سوخت مازوت بر سلامتی بدن انسان، اظهار کرد: مازوت نوعی نفت کوره با آلایندگی بالا، کیفیت پایین، دارای سطح‌های مختلفی‌از گوگرد است و به دلیل انرژی سوختن بسیار بالایی که دارد برای گرم کردن دیگ‌های بخار در کارخانه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: مازوت آلودگی‌های بسیار بالایی دارد و معمولاً کشورهای پیشرفته روش‌های دیگری برای تولید سوخت دارند و از این روش استفاده نمی‌کنند، عمده مازوت در کشورهای روسیه، قزاقستان، آذربایجان‌و ترکمنستان و ایران تولید می‌شود.

اثرات آلودگی وارد بدن می‌شود

این فوق تخصص بیماری‌های ریه با تاکید بر عوارض مازوت برای محیط‌زیست تاکید کرد: این نفت سیاه به دست آمده یک ترکیب نفت خام است و به آن نفت کوره گفته می‌شود، نفت‌های کوره‌ای مانند مازوت از مواد شیمیایی مختلف مانند گوگرد تشکیل شدند و وقتی وارد خاک و آب‌های سطحی شوند بخشی از آنها تبخیر و در سطح آب و خاک رسوب می‌کند و باعث مسمومیت آب، خاک و محیط زیست می‌شوند.

هاشمی‌تصریح کرد: مازوت و بقیه سوخت‌ها وقتی در هوا، آب و غذای آلوده تجمع پیدا کرده و یا در اثر تماس با پوست وارد بدن انسان می‌شود، اگر محل کار یا زندگی افراد نزدیک کارخانه و یا نیروگاهی باشد که از سوخت مازوت استفاده شود به راحتی وارد بدن آنها شده و گوگرد مازوت با اکسیژن ترکیب شده و دی اکسیدگوکرد ایجاد می‌کنند.

وی ادامه داد: دی اکسیدگوگرد ترکیبات گاز سمی بوده و برای سلامتی انسان بسیار مضر است و این گاز وزن بیشتری نسبت به هوا دارد و در نتیجه وقتی غلظت آن در هوا بیشتر شود بوی بسیار بدی در هوا ایجاد می‌کند و غلظت گوگرد در این سطح کشنده است.

علائم تنفسی و قلبی شدیدتر با آلودگی هوا

این فوق تخصص بیماری‌های ریه گفت: آلودگی هوا در غلظت‌های پایین‌تر هم می‌تواند در افراد سالم یا مبتلا به بیماری‌های قلبی و تنفسی باعث ایجاد درد قفسه سینه، مشکلات تنفسی و در مراحل اولیه موجب قرمزی چشم شود، به همین علت در روزهایی‌که هوا آلوده است اکثر افراد چشم‌های قرمزی دارند و دچار احساس تنگی نفس و سرفه می‌شوند.

هاشمی اظهار کرد: وقتی غلظت نمودار آلاینده‌ها بیشتر باشد درد قفسه سینه بیماران افزایش پیدا کرده و احساس تنگی نفس شدیدتر می‌شود، وقتی سطح غلظت گاز دی‌اکسیدگوگرد در اتمسفر بیشتر باشد علائم تنفسی و قلبی شدیدتر می‌شوند.

وی خاطرنشان کرد: اثر منفی دوم اینکه سوخت مازوت برای سلامتی بدن انسان ضرر دارد، برای اینکه باعث تشکیل سولفات و نیترات‌ها می‌شود و به شکل ذرات معلق بسیار ریزی در هوا است و با تشدید آلودگی هوا باعث بدتر شدن علائم بیماران تنفسی و تشدید آسم و حملات قلبی می‌شود.

این فوق تخصص بیماری‌های ریه تصریح کرد: سومین اثر منفی سوزاندن مازوت برای بدن انسان واکنش اکسیدهای گوگرد در اتمسفر و در بخار آب و هوا است که باعث تبدیل CO۲ به اسید می‌شود در نتیجه با ایجاد H۲SGAS گاز هیدروژن سولفید در هوا رسوب‌های اسیدی تحت شرایط خاص هواشناسی تبدیل به باران‌های اسیدی شده و با ایجاد برف و مه حالت اسیدی پیدا می‌کنند.

گروه‌های حساس کمتر در معرض آلودگی هوا قرار بگیرند

هاشمی اضافه کرد: اگر آلودگی هوا ناشی از عملکرد انسانی نباشد PH باران‌های اسیدی عددی حدود پنج و نیم است و به دلیل وجود اسید کربنیک ناشی از واکنش بخار آب با دی اکسید کربن اتفاق می‌افتد و سوخت‌هایی مانند مازوت موجب حل شدن فلزات سنگین در باران اسیدی شده و باعث از بین رفتن پوشش‌های گیاهی می‌شود.

وی اظهار کرد: کاهش مصرف میزان مازوت بهترین کار برای کاهش خطر مسمومیت با این سوخت است، باید میزان سوزاندن مازوت در کلان‌شهرها به حداقل برسد و در مصرف سوخت خانگی صرفه‌جویی شود تا از این طریق نیاز جامعه برای استفاده از سوخت‌های مشابه مازوت کمتر شود، سوزاندن مازوت منجر به افزایش تولید گازوئیل می‌شود و در کشور با صرفه‌جویی در مصرف گازوئیل میزان نیاز کمتر و مازوت کمتری سوزانده و آسیب کمتری به انسان وارد می‌شود.

این فوق تخصص بیماری‌های ریه تاکید کرد: در حال حاضر اطلاعات در مورد آلاینده‌ها و مضرات هوای آلوده بین شهروندان کم است و باید همه افراد به خصوص گروه‌های حساس، بیماران قلبی، ریوی، عصبی و عضلانی در این مورد بیشتر بدانند تا کمتر در معرض آلودگی هوا قرار بگیرند.

کد خبر 552570

منبع: ایمنا

کلیدواژه: سوخت مازوت آلایندگی مازوت سوزی در اصفهان مازوت و آلودگی هوای اصفهان مبارزه با آلودگی هوا آلایندگی مازوت عوارض الايندگي مازوت نیروگاه اصفهان سنجش آلودگی هوا آلودگی محیط زیست آلایندگی هوای اصفهان آلودگی هوا و مازوت سوزی مشکلات تنفسی آلایندگی هوای شهر اصفهان مازوت سوزی استفاده از مازوت در نیروگاه ها علائم بیماری ابتلا به سرطان ريه عفونت دستگاه تنفسی متخصص ریه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان مازوت چیست شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق فوق تخصص بیماری های ریه آلودگی هوا بدن انسان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۲۸۰۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۰ راهکار ساده برای رفع بوی بد دهان

به گزارش خبرآنلاین از همشهری آنلاین، در برخی از موارد بوی بد دهان ممکن است ناشی از عفونت، بیماری، مصرف دارو یا بیماری‌های لثه باشد.اگر بوی بد دهانتان ادامه‌دار شد بهتر است با دندانپزشک در این مورد مشورت کنید.

اگر بوی بد دهانتان ادامه‌دار شد بهتر است با دندانپزشک در این مورد مشورت کنید.

۲۳۳۲۳۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900365

دیگر خبرها

  • کلنگ‌زنی پالایشگاه نفت خام کهگیلویه
  • راهکار ساده برای کمک به رژیم‌تان؛ نوشیدن آب داغ چگونه باعث کاهش وزن می‌شود؟
  • مینی پالایشگاه دهدشت کلنگ زنی شد/تولید ۱٠ هزار بشکه بنزین در روز
  • کاهش سهمیه سوخت و تجمع تعدادی از کامیون داران جنوب سیستان و بلوچستان
  • ۱۰ راهکار ساده برای رفع بوی بد دهان
  • استفاده از خودروهای برقی، دوگانه سوز و هیبریدی راهکار برون رفت از بحران ناترازی بنزین 
  • لزوم یادآوری اهمیت صنعت بازیافت از طریق آموزش/ سوخت‌ مازوت برای کره زمین سمّ است
  • دو راهکار کاهش ارزبری واردات بی رویه موبایل
  • توسعه نیروگاه های تجدیدپذیر برای کاهش مصرف سوخت
  • راهکار‌های هدایت منابع تسهیلات به سمت تولید چیست؟