Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-30@04:25:31 GMT

مدیریت ناوگان حمل و نقل چیست؟ و مزایایی دارد؟

تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۶۸۹۱۵۲

مدیریت ناوگان حمل و نقل چیست؟ و مزایایی دارد؟

مدیریت ناوگان حمل و نقل سامانه‌ای حرفه‌ای در حوزه مدیریت خودروهای دولتی، ارگانی، سازمانی و ... است. وظیفه این سامانه استخراج اطلاعات در ارتباط با مسیرهای حرکتی ماشین‌های سازمان مورد نظر می‌باشد. دریافت و طبقه‌بندی این اطلاعات منجر به تدوین برنامه‌های کارآمد جهت کاهش هزینه‌ها و بهره‌وری بهتر از خودروهای سازمانی خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه این مطلب به طور تخصصی به موضوع مدیریت ناوگان و مزیت‌های حاصل از نصب آن در ماشین‌های سازمانی می‌پردازیم.

بررسی اهداف سامانه مدیریت ناوگان

هر سازمانی که از وسایل نقلیه برای عرضه خدمات به مشتریان و یا انجام بخشی از فرآیندهای کاریش استفاده می‌کند، نیازمند سامانه مدیریت ناوگان است. به طور کلی هدف از ارائه و استفاده از این سامانه، کنترل و نظارت بر چرخه عمر سایل نقلیه، کاهش ریسک و هزینه‌های جاری، افزایش بهره‌وری خودروها و پرسنل و رعایت اصولی قوانین می‌باشد.

تمام سازمان‌های دارای ناوگان اعم از شرکت‌های حمل و نقل، خدمات شهری، پیک، اجاره خودرو و ... نیاز به مدیریت ناوگان دارند. به این ترتیب می‌توانند در کنار ارائه خدمات بهتر به مشتری، هزینه‌ها را کاهش داده و رقابت سازنده‌ای داشته باشند. این سامانه به شرکت‌ها امکان ماندن در بازار را داده و شرایط تدوین استراتژی‌های کارآمد را فراهم می‌آورد.

بررسی کاربردهای سیستم مدیریت ناوگان

هدف از روی کار آمدن سیستم مدیریت ناوگان کمک به طبقه‌بندی اطلاعات خودروهای سازمانی و مدیریت آن‌ها است. حال سوال اینجاست که این سامانه چه کاربردهایی در صنعت دارد؟

به طور کلی سامانه مدیریت ناوگان اطلاعاتی در حوزه چگونگی رانندگی، تصادفات پیش آمده، میزان سرعت، نحوه مصرف سوخت، مسافت‌های طی شده، زمان خاموش و روشن بودن ماشین و ... را جمع‌آوری می‌کند. داشتن این اطلاعات برای مدیران سازمان‌های حمل و نقل بسیار مهم بوده و می‌تواند در اجرای برنامه‌های بلندمدتشان کارا باشد. این داده‌ها توسط دستگاه فیزیکی کوچکی به نام ردیاب خودرو که درون ماشین نصب شده، گردآوری خواهد شد. سپس نرم افزار مدیریت ناوگان داده‌ها را از ردیاب دریافت نموده و طی گزارشات طبقه‌بندی شده به مدیران ارائه می‌دهد. این سیستم معمولا به یک سرور قدرتمند متصل بوده و داده‌های جمع‌آوری شده را درون آن ذخیره می‌کند. تا پس از بررسی و تحلیل، آن‌ها را در اختیار مدیران سازمان بگذارد.

با توجه به این توضیحات درمیابیم سامانه مدیریت ناوگان در شرکت‌هایی که خدماتشان را با خودرو عرضه می‌کنند، بیشترین کاربرد را دارد. از جمله این شرکت‌ها می‌توان به ناوگان‌های حمل و نقل، شرکت‌های اجاره دهنده ماشین، پیک‌های درون و برون شهری و ... اشاره نمود. با استفاده از این سرویس شرکت‌ها می‌توانند عملکرد رانندگان خود را تحت نظر داشته باشند. سپس با بررسی آن، برنامه‌هایی جهت بهبود شرایط خدمات‌رسانی تهیه و تدوین نمایند. این کار به حفظ و ارتقا جایگاه سازمان در میان رقبا کمک نموده و مسیر پیشرفت را هموار خواهد ساخت.

 

بررسی مزیت‌های استفاده از سامانه مدیریت ناوگان حمل و نقل

بدیهی است یک ناوگان حمل و نقل دارای تعداد زیادی خودرو است که برای نگهداری درست و اصولی آن‌ها به اطلاعات نیاز دارد. نظارت و کنترل بر وسایل نقلیه چنین سازمان‌هایی نیازمند دسترسی به داده‌های کارآمدی مانند شرایط سلامت فیزیکی ماشین‌ها، نحوه عملکرد رانندگان، زمان ورود و خروج خودروها و مسیرهای حرکتی آن‌ها می‌باشد. در این میان استفاده از سامانه مدیریت ناوگان امکانات و قابلیت‌های متعددی در اختیار مدیران سازمان می‌گذارد. به کمک این امکانات می‌توان شرایط مدیریتی و نظارتی ناوگان را بهبود بخشیده و سرعت خدمات‌رسانی را افزایش داد. در ادامه چند مورد از مهم‌ترین مزیت‌های استفاده از این سامانه را با هم مطالعه می‌کنیم:

1- رعایت قوانین و استانداردها

شاید مهم‌ترین دغدغه مدیران شرکت‌های حمل و نقل را بتوان رعایت صحیح قوانین و استانداردهای درون و برون کشوری دانست. به همین منظور باید تمام رانندگان و پرسنل را این قوانین آشنا نمود. اما چه تضمینی برای رعایت آن‌ها وجود دارد؟

سامانه مدیریت ناوگان این امکان را به مدیران می‌دهد تا بر نحوه رعایت قوانین و استانداردهای کشوری و بین‌المللی توسط رانندگان نظارت داشته باشند. از جمله این قوانین می‌توان به مسائل راهنمایی و رانندگی، اتحادیه‌های حمل و نقل و قوانین محیط زیست اشاره نمود.

2- مدیریت هزینه‌های ناشی از سوخت در ناوگان

یکی دیگر از چالش‌های ناوگان‌های حمل و نقل، مدیریت هزینه‌های ناشی از مصرف سوخت خودروهاست. در شرایط امروز دنیا که شاهد افزایش قیمت سوخت هستیم، قطعا صرفه‌جویی و مدیریت سوخت در سودآوری شرکت تاثیر زیادی دارد. به همین منظور مدیران باید نوسانات قیمتی و عوامل موثر بر افزایش سوخت را تحت نظر داشته باشند. سپس با بررسی آن‌ها، استراتژی‌هایی جهت کاهش مصرف سوخت تدوین کنند. صرفه‌جویی و بهینه‌سازی مصرف سوخت ناوگان، نه تنها منجر به کاهش هزینه‌های جاری خواهد شد، بلکه در حفظ محیط زیست هم تاثیر مثبتی دارد.

سامانه مدیریت ناوگان مواردی از جمله سرعت رانندگان، مسیرهای حرکتی، میزان توقف‌ها و ... را ثبت می‌کند. داشتن این اطلاعات مدیران را در اجرای برنامه‌هایشان برای مصرف سوخت بهینه یاری خواهد رساند. به طور مثال می‌توان برای رانندگان با سطح مصرف سوخت متعادل پاداشی در نظر گرفت. یا علت مصرف سوخت بیشتر در برخی خودروهای خاص را شناسایی و مشکل را برطرف نمود.

3- نگهداری و تعمیرات وسایل نقلیه ناوگان

روشن است که فعالیت خودروها در یک شرکت حمل و نقل بسیار زیاد است. به طوری که اصطهلاک وسایل نقلیه زیاد بوده و در طول زمان شاهد آسیب‌های مختلف آن خواهیم بود. به همین منظور بهتر است نظارت دقیقی بر وضعیت فیزیکی و سلامت خودروهای سازمانی وجود داشته باشد. اطمینان از سلامت ماشین‌ها و تعمیر قطعات فرسوده پیش از بروز مشکلات اساسی بهترین راهکار نگهداری از خودرو است.

شرکت رادار به عنوان یکی از عرضه‌کنندگان مطرح سامانه‌های مدیریت ناوگان در کشور، این شرایط را پیش‌بینی نموده است. در نتیجه امکانی در سامانه خود فراهم آورده تا بتوان زمان دقیق انجام سرویس‌های دوره‌ای مربوط به هر خودرو را ثبت نمود. تا پس از رسیدن به زمان بازبینی هشداری برای مدیر ارسال شود. این کار به مدیر ناوگان برای کنترل و نظارت بر خودرو کمک شایانی می‌کند.

 

4- حفظ سلامتی و ایمنی رانندگان

اجتناب از حوادثی مانند تصادف در شغل رانندگی کاری سخت و غیرممکن است. اصولا زمان بروز تصادفات برای خودروهای سازمانی اولین مسئول، مدیران ناوگان خواهند بود. بنابراین داشتن نظارت بر موارد یاد شده می‌تواند چالش‌های آینده را تا حدی کنترل کند. سامانه مدیریت ناوگان رادار این موارد را به طور دقیق و کامل ثبت نموده و در اختیار مدیران می‌گذارد. اما قطعا داشتن نظارت و کنترل بر نحوه رفتار رانندگان، سلامت خودرو، انتخاب مسیر مناسب و ... راهکارهایی برای کاهش این حوادث خواهند بود.

5- تحلیل اطلاعات و گزارش‌ها

یکی دیگر از خدماتی که سامانه مدیریت ناوگان برای مدیران به همراه دارد، تحلیل اطلاعات و گزارش‌های مربوط به خودروهاست. در یک سازمان حمل و نقل معمولا تعداد زیادی خودرو و راننده مشغول فعالیت هستند. قطعا نظارت دستی بر تمام آن‌ها کاری سخت و دشوار است که غالبا با خطاهای زیادی همراه خواهد بود. علاوه بر این بررسی حجم گسترده‌ای داده‌ها و گزارشات توسط انسان زمان‌بر و طولانی خواهد شد. اینجاست که سامانه‌های مدیریت ناوگان به عنوان ناجی قدم به میدان می‌گذارند. این سامانه‌ها اطلاعات مرتبط با هر خودرو و سرویس‌هایش را به طور کامل ثبت نموده و در گزارش‌های طبقه‌بندی شده ارائه می‌دهند. در نتیجه بررسی این گزارش‌ها و تحلیلشان زمان کمتری از مدیران صرف نموده و امکان نظارت بهتر را فراهم می‌آورد.

سامانه مدیریت ناوگان رادار؛ انتخابی کارآمد برای سازمان‌ها

شرکت رادار یکی از طراحان برجسته محصولات ردیابی خودرو در کشورمان ایران است. این مجموعه تاکنون ردیاب هایی حرفه‌ای جهت موقعیت یابی و محافظت از خودروها طراحی و تولید نموده است. علاوه بر این سامانه‌ای قدرتمند برای مدیریت ناوگان را در زمره خدمات خود دارد. ردیاب و سامانه تهیه شده توسط رادار به شما در حفظ وسیله نقلیه کمک خواهد کرد. این جی پی اس با استفاده از یک سیم کارت می‌تواند ارتباط خود را اپلیکیشن نصب شده به روی گوشی تلفن همراه شما برقرار نموده و تمام هشدارهای لازم را بر روی نرم افزار مخصوص در تلفن همراهتان ارسال می‌کند. به این ترتیب حتی با فاصله گرفتن از ماشین، باز هم نظارت کاملی بر اتفاقات پیرامون آن خواهید داشت.

برای اطلاعات بیشتر در مورد سامانه مدیریت ناوگان رادار و یا ارتباط با مشاوران می‌توانید از طریق وب سایت و یا شماره تماس با ما در ارتباط باشید.

آدرس وب سایت : https://radargps.org/

شماره تلفن دفتر مرکزی رادار: ۰۵۱-۳۷۱۷۷

تلفن تماس دفتر تهران: 91012727-021

منبع: فارس

کلیدواژه: مدیریت حمل و نقل خودرو وسایل نقلیه سامانه مدیریت ناوگان خودروهای سازمانی مدیریت ناوگان ناوگان حمل و نقل حمل و نقل داشته باشند وسایل نقلیه سازمان ها طبقه بندی مصرف سوخت گزارش ها ماشین ها هزینه ها خواهد شد داده ها شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۸۹۱۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استفاده از توان فنی و خدماتی شرکت‌های دانش‌بنیان در توسعه ناوگان هوایی

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا از وزارت راه و شهرسازی، مهرداد بذرپاش در جلسه هیئت مدیره شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران (هما) اظهار داشت: توسعه ناوگان هوایی با هدف ارائه مطلوب به مردم ایران در صدر اولویت‌های هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران قرار گیرد.

وی افزود: هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران به عنوان حامل پرچم کشورمان و با در اختیار داشتن تجربه بسیار گرانقدر و ارزشمند در خدمتگزاری به مردم در صنعت هوانوردی، یک افتخار ملی است.

وزیر راه و شهرسازی در ادامه این نشست با تاکید بر قرار گرفتن برنامه اصلاح و ارتقای سطح خدمات به مسافران در صدر اولویت‌های هما بیان‌داشت: مردم باید از هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران همواره خاطره خوش در ذهن داشته باشند.

وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه توسعه ناوگان هوایی باید در صدر اولویت‌های هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران (هما) باشد،‌ گفت: هما با برخورداری از ظرفیت نیروی انسانی متخصص و متعهد در بخش فنی و پشتیبانی می‌تواند میزبان تعداد کثیری از هواپیماها برای ارائه خدمات به مردم باشد.

وی با تاکید بر اینکه بخش‌های تهیه بلیت، خدمات پذیرایی، کاهش تاخیر پرواز‌ها و خدمات فرودگاهی بر میزان رضایتمندی مسافران بسیار تاثیرگذار است، گفت: ایمنی اصلی‌ترین اولویت ما در صنعت هوانوردی است و ذره‌ای قصور در این زمینه پذیرفته نیست.

بذرپاش یادآور شد: رسیدگی به معیشت کارکنان خدوم و شریف هما شامل خلبانان، نیروی فنی و پشتیبانی در صف و ستاد با نگاه متفاوت دنبال شود و از هیچ اقدامی کوتاهی نشود.

وی افزود: مولدسازی دارایی‌ها و بهینه کردن منابع جزو لاینفک اقدامات هما است و ارتقای خدمات از مسیر بهره‌ور شدن منابع اتفاق می‌افتد. همچنین از روش‌های مدیریت مشارکتی و استفاده از همه ظرفیت‌های هما برای اداره هرچه بهتر هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران به کار گرفته شود.

وزیر راه و شهرسازی در ادامه تاکید کرد: با توجه به حضور نیرو‌های متخصص و متعهد باید سیستمی به‌منظور به‌کارگیری توانایی و مشارکت آنها در مدیریت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران طراحی شود.

وی بر استفاده از توان فنی و خدماتی شرکت‌های دانش بنیان تاکید کرد و گفت: با کمک این شرکت‌ها می‌توان راهکار‌های سریع و کاربردی برای برطرف کردن مشکلات  موجود در صنعت حمل و نقل هوایی پیدا کرد.

وی با اشاره به ایجاد ۲ واحد نیروگاهی در سمنان، خاطرنشان کرد: در همین راستا ۲ اقدام صرفه جویانه حداکثری بهره وری و احداث نیروگاه‌های خودتامین در بخش خصوص را دنبال می‌کنیم تا ظرفیت بیشتری ایجاد شود، ضمن اینکه دولت نیز در حوزه تامین انرژی اقداماتی انجام می‌دهد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آغاز مجدد ثبت‌نام دریافت تسهیلات بازسازی ناوگان اتوبوسی
  • انعقاد تفاهم‌نامه تأمین ناوگان اتوبوسرانی مشهد
  • اعلام مشخصات تاکسی‌های برقی/ سقف تعداد تاکسی‌های برقی متناسب با زیرساخت شهر‌ها
  • راه‌اندازی سامانه مدیریت هوشمند پارک حاشیه‌ای خودرو در اردبیل
  • استفاده از توان فنی و خدماتی شرکت‌های دانش‌بنیان در توسعه ناوگان هوایی
  • تاخیر در تحویل خودرو متقاضیان شرکت مدیران خودرو را گلایه‌مند کرد
  • افزودن ۲ فروند بالگرد به ناوگان هوایی همدان
  • اضافه شدن ۲ بالگرد به ناوگان امدادی و آموزشی همدان
  • افشای لیست ارزبگیران توسط گمرک / یک میلیارد دلار برای مدیران خودرو! + اسامی
  • پاسخگویی مدیران شهری شیراز از طریق سامانه ۱۳۷